v.z.w.  Eyebus  a.s.b.l.

EYEBUS ... Prevention against blindness

 

BIKETOUR 2019

 

"Together4vision": Eyebus biketour 2019 rond VilvoordeOnder de nieuwe luifel op de Grote Markt kwamen we samen. Moedige fietsers en blinden met de tandem. Het zonnetje straalde hen moed in.

Het traject liep als volgt:

- Via de Leuvensestraat; Perksestraat; de Faubourgwijk en - dankzij de recente fiets- en voetgangersbrug - over de Woluwelaan naar Peutie.

- Langsheen KFC Peutie naar de Bosweg en de scoutslokalen, die naast een natuurwandelpad mogelijk ook een 5G-antennetoren krijgen.

- Over de E19 langs de 'Pijpekop' en het Trawoolbos.

- Zo via de Driekastelenstraat (Batenborgh, Ravaart en Huynhoven). Waar wij konden genieten van het oorspronkelijke natuurbos aan de Trawoolbeek en Huynhoven en de hoeve "de Drie Torens", met de kasteelsite van "Drye Torrens", en nog sporen van de ringgracht.
(Van hieruit heeft David Teniers zijn idyllische 'Perk' op doek vereeuwigd).

- Gefietst langs het Laathof, met ringomwalling en feodale toren, over de Molenstraat van Elewijt naar 'Het Steen' (Ooit eigendom geweest van Rubens en Hélène de Fourment).

- Van Het Steen langs de Steenstraat naar de middeleeuwse sluis op de oude Zenne in Weerde, via de Steenvaartdreef.

... Daarna langs de dorpskern van Weerde en de Zenne terug naar Vilvoorde waar wij verder konden genieten van allerlei lekkers en gezond geschonken dank zij èèn van onze actieve leden.

Hierbij danken we ook de sympathieke en enthousiaste WTC, de Wielertoeristenclub van Peutie, voor de sterke steun!
 

 

 

Copyright © VZW Eyebus